HUIDVERJONGING

MedCos IPL huidverjonging

Met de MedCos IPL methode kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. De huidstructuur zal verbeteren en het gelaat zal gezonder, frisser en jonger tonen. Het hoog energetisch gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte.                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Hierdoor vervaagt het pigment, verdwijnen bloedvaatjes en worden de poriën in de huid fijner. Daarnaast wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuw collageen aangemaakt waardoor de huid frisser en jonger toont en de textuur van de huid verbetert.

 

De MedCos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar miliseconden duurt, kan men een prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt echter binnen enkele uren.

 

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van één à twee weken en doorgaans is na enkele behandelingen al een duidelijke verbetering zichtbaar. De duur van een behandeling varieert van tien tot vijftien minuten. Gemiddeld zijn acht behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Het is raadzaam om iedere twee maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het behaalde resultaat optimaal te houden.

 

COUPEROSE

Wat is Couperose?

Couperose (acne rosacea) is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode vlekken in het gezicht. Deze rode vlekken ontstaan door toename en uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes onder de huid. Dit gebeurt vooral rond de wangen, neus en het voorhoofd. In extreme gevallen van couperose kan zelfs het hele gezicht rood worden. De bloedvaatjes onder de huid zijn duidelijk zichtbaar. Ze kunnen gekronkeld of streepvormig zijn. bron wikipedia

 

Met de MedCos IPL methode kan couperose effectief behandeld worden. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waarna de couperose zal verdwijnen.

 

Behandeling Couperose met IPL lichtflits.

De storende verwijde bloedvaatjes kunnen met een kuur van enkele behandelingen worden verwijderd/vervaagd door het gepulseerde licht dat wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Het zichtbaar hoog energetisch gepulseerde licht wordt op de te behandelen locatie gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes. Daar wordt de licht-energie omgezet in warmte-energie en worden de rode bloedcellen door selectieve verhitting geraakt.

 

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn. De duur van een behandeling varieert van 2 tot 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Belangrijk is te weten dat couperose kan worden beschouwd als een soort "onkruid" en dat het mogelijk is dat op de behandelde locatie na enige tijd weer een vorm van couperose kan onstaan.